Σελίδες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

18 Μαΐου 2016

Ασθενής διαταραχή που κινείται ανατολικά επηρεάζει την Αττική με βορειοδυτικό ρεύμα, ψύχρα και αστάθεια.

http://www.wetterzentrale.de



Αρκετές αναπτύξεις αστάθειας στη νότια Αθήνα, ιδιαίτερα πάνω από τον Υμηττό, χωρίς όμως βροχή. 


Κυριακή 15 Μαΐου 2016

15 Μαΐου 2016

Η Κυριακή ξημέρωσε με νοτιοδυτικό ρεύμα, ζέστη και λίγες νεφώσεις καθώς η νότια χώρα εξακολουθούσε να επηρεάζεται από το αφρικανικό μέτωπο. Σταδιακά όμως το μέτωπο αποχώρησε αφήνοντας στη θέση του δυτικό ρεύμα, καθαρότερη ατμόσφαιρα και περισσότερη δροσιά.






Σάββατο 14 Μαΐου 2016

14 Μαΐου 2016

Για πολλοστή φορά φέτος, άλλη μια μέρα μεταφοράς αφρικανικής σκόνης πάνω από την Αθήνα, με "όχημα" μια στενή αλλά μεγάλη σε μήκος νεφική μάζα που απλωνόταν από την καρδιά της δυτικής Σαχάρας μέχρι τον Περσικό Κόλπο.


sat24
http://forecast.uoa.gr



Πέμπτη 12 Μαΐου 2016

12 Μαΐου

Έντονο επεισόδιο μεταφοράς σκόνης στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας έπνιξε το λεκανοπέδιο της Αθήνας περιορίζοντας την ορατότητα.


NASA-MODIS


Ο Υμηττός αργά το πρωί:

 


Η σκόνη συχνά δωρίζει χρώματα, ιδιαίτερα τα ξεμερώματα και τα δειλινά. Έτσι και σήμερα το δειλινό, λίγα ξανοίγματα και μια σύντομη λασποψιχάλα με μεγάλες σταγόνες, ομόρφυναν παροδικά τον ουρανό.

 
 


 

Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Αρχές Μάη

Κυριακή 1 Μαΐου

Πρωτομαγιά που συνέπεσε με το Πάσχα κι έτσι ο γαλανός ανοιξιάτικος ουρανός της Αθήνας "ξεθώριασε" το πρωί από την τσίκνα του Πασχαλινού αρνιού, ενώ από νωρίς το απόγευμα το γαλανό χρώμα του ουρανού χάθηκε κάτω από το υπόλευκο των θυσανοστρωμάτων, ένδειξη της αναμενόμενης επιδείνωσης του καιρού.

flickr

Δευτέρα 2 Μαΐου

Το βαρομετρικό χαμηλό Viola επηρεάζει τον καιρό της Ελλάδας. Στην Αθήνα η βροχή άρχισε το απόγευμα με χαμηλή στρωματόμορφη νέφωση και ενδείξεις μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.




Έρχεται βροχή


Τρίτη 3 Μαΐου

Καθώς το χαμηλό κινήθηκε ανατολικά προκάλεσε καταιγίδες με χαλάζι κατά τόπους ισχυρές.



Καταιγίδα με χαλάζι είχε και η νότια Αθήνα. Στην Αργυρούπολη το μέτωπο πέρασε με ταχύτητα με δύο εκκωφαντικούς κεραυνούς και ισχυρό χαλαζόβροχο που διήρκεσε αρκετή ώρα.



Τετάρτη 4 Μαΐου

Έντονη αστάθεια άφησε πίσω του το βαρομετρικό χαμηλό Βιόλα που το κέντρο του βρίσκεται ήδη στην Τουρκία. Έβρεξε και στην Αργυρούπολη αλλά το κύριο χαρακτηριστικό της μέρας ήταν η φρεσκάδα, τα σύννεφα και οι αποχρώσεις του ουρανού, δώρο του ενισχυμένου δυτικού-βορειοδυτικού ρεύματος.







Πέμπτη 5 Μαΐου

Η μέρα είχε μια όμορφη χειμωνιάτικη νότα καθώς ο άνεμος είχε στραφεί σε βόρειο, η θερμοκρασία κυμάνθηκε γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου και και τα βαριά μολυβένια σύννεφα ελάχιστα άφηναν να φανεί ο ήλιος. Η αργή και σταθερή βελτίωση άρχισε από αργά το απόγευμα.







 Παρασκευή 6 Μαΐου

Αρκετές νεφώσεις αστάθειας και βελτίωση αργά το απόγευμα.

.